reiskostenvergoeding thuiszorg?

  • zustertje

    Hallo collega's van de thuiszorg!

    Ik ben erg benieuwd hoe hoog de vergoeding per km. is die jullie uitbetaald krijgen door je werkgever.

    Wij (ik en een aantal collega's) vinden deze namelijk erg laag, gezien de hoogte van de benzineprijs momenteel! En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar wij rijden veel kilometers! (Bij een full-time dienstverband ongeveer 1100 km per maand…)

    Overigens is het bij ons zo, dat de eerste 10 km die je rijdt voor je eigen rekening zijn (wordt gezien als normaal woon-werk verkeer) en vervolgens krijg je voor iedere kilometer die je rijdt 27 cent betaald! (Maar daarvan kun je toch niet tanken en je auto onderhouden / afschrijven?)

    Groetjesssssss

  • joke

    De bedragen staan vast in de cao dus dat had iets geweest voor de onderhandelingen afgelopen jaar. Nog even en je mag geld meenemen naar je werk. Misschien moet je eens kijken of je het werk anders in kan delen zodat je minder kilometers moet rijden, meer wijkgericht, medewerkers zo dicht mogelijk bij huis laten werken of misschien moet je werkgever eens denken aan het leasen van een paar auto s zodat je die kunt gebruiken voor lange afstanden.

  • Arie

    indirecte medewerkers krijgen nog maar maximaal € 62.29 p.maand,.hoever ze ook moeten rijden volgens het nieuwe CAO

  • liz

    Nou, leuk is dat allemaal weer zeg, ben ik nu even blij dat ik alleen de ochtenden werk als Thuishulp A al bijna 4 jaar en gewoon in mijn dorp werk bij 7 clienten en het allemaal op de fiets doe en op vrijdagochtend een cliente heb die gewoon een straat verder bij mij woont en ik gewoon lopend er naar toe ga en mijn fietsvergoeding gewoon krijg!!!!!

    Als extraatje vind ik dit werk gewoon ideaal in ons gezin wat dat betreft, maar ik vind het wel raar ja wat betreft de afstanden die jullie allemaal rijden en te weinig vergoeding krijgen voor de benzine en uiteraard ook voor het onderhouden van de auto want ze willen toch dat je op tijd bij de clienten thuis komt, ja toch? En of je nou een wrak hebt of niet, doorwerken moet je toch!!!!!

    Arie schreef:

    >

    > indirecte medewerkers krijgen nog maar maximaal € 62.29

    > p.maand,.hoever ze ook moeten rijden volgens het nieuwe CAO

  • zustertje

    Het blijft lastig. CAO - technisch gezien zijn de kilometers die ik rij natuurlijk geen woon-werkverkeer, maar kilometers voor de baas.

    Helaas lukt het (bijna) niet om de routes in te korten, omdat de clienten die ik bezoek (specialistische zorg) nogal ver uit elkaar wonen.

    Ik vind ook dat ik een beetje fatsoenlijke auto zou moeten kunnen rijden… maar momenteel heb ik inderdaad het gevoel dat ik m'n salaris gedeeltelijk weer inlever bij mijn baas en daar baal ik van. De lonen zijn toch al niet bar hoog, al is het wel wat beter geworden bij de start van de nieuwe CAO. Maar als ik kijk wat vrienden van mij verdienen met een vergelijkbaar opleidingsniveau en een vergelijkbaar aantal dienstjaren, word ik er nog steeds niet vrolijk van.

    Vriendin van mij die weliswaar in een totaal andere sector werkt, krijgt 43 cent per kilometer! Dat is nogal een verschil……

  • zustertje

    Hoe doen verpleegkundigen dat trouwens die op free-lance basis werken? (Voor mensen met een pgb?) Bereken je je reiskosten dan door in je uurloon, of bereken je deze apart? En van welk bedrag ga je dan uit? (Dit gewoon even uit nieuwsgierigheid….)

  • Arie

    in het nieuwe CAO is de term fietsvergoeding afgeschaft,deze wordt niet meer vestrekt

  • liz

    Hoi Arie!

    Ik heb het nog eens nagevraagd op kantoor en onze fietsvergoeding wordt niet afgeschaft hoor en het staat weer keurig op mijn salarisstrook!

    Ik weet niet voor welke organisatie jij werkt maar het is per organisatie verschillend is mij door mijn zorgcoordinator verteld!Arie schreef:

    >

    > in het nieuwe CAO is de term fietsvergoeding afgeschaft,deze

    > wordt niet meer vestrekt

  • Arie

    aangezien CAO nog niet AVV is verklaard is dit best nog mogelijk ,het is ook geen verplichting niet te betalen ,maar in het nieuwe cao is de fietsvergoeding niet meer opgenomen . ICARE heeft het cao per april ingevoerd andere doen dit per mei

  • Kim

    Hallo,

    Wij krijgen 0,29cent vergoed per km.

    Rijden ong. 2500km per maand.

    Best veel, dus rij nu in een bedrijfsauto. (wel jammer)