helllluuuupppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sindy

    hallo allemaal,

    ik heb zoveel vragen dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen.

    ik ben 27 getrouwd en heb kinderen.

    ik heb mijn mavo 3 jaar gedaan maar geen diploma,vanwege zwangerschap.

    ik wil al heel lang kraamverpleegkundige worden maar ik weet geen punt om mee te starten.

    heb al heel het internet door gespit het enige wat ik vind is dat ik eerst verzorgende moet doen dan verpleegkundige en dan kraamverpleegkundige.

    maar kom ik hier wel voor in aan merking omdat ik geen diploma heb?

    en ben ik niet te oud tegen de tijd dat ik alles af heb?

    en waar begin ik zo een opleiding?bij het mdgo?sávonds?

    ik ben een beetje hopeloos aan het worden ik heb er zo een zin !

    ik dacht als ik de opleiding s'avonds kan doen dan tegen de tijd dat ik die opleiding af heb kan de jongste naar school en de vervolgopleiding doen.wie weet raad maar dan ook echt met concrete antwoorden ik hoor nml alleen maar tja moet je eerst die opleding doen en dan dit maar noem eens namen en eisen en tijden snappen jullie mij?

    ik zou heel graag verpleegkunde doen en vooral dan kraam.ik ben nog niet zo oud en ben erg leergierig ik heb er echt zin in ik ben alleen bang dat het feit dat ik geen diploma heb me altijd zal achtervolgen vroeger was er zoiets als de moeder mavo.

    gek he de instanties schreeuwen om mensen en hier ben ik wil graag leren en snel aan de slag maar kom geen steek verder.WIE HELPT MIJ???????????

  • het hulpje

    Hoi Sindy

    Ik kom er niet helemaal achter of je nu kraamverzorgster of kraamverpleegkundige wilt worden????

    Voor kraamverzorgster heb je geen diploma helpende of zoiets nodig hoor. Je zou dan kunnne informeren naar de verkorte opleiding voor kraamverzorgster, informeer eens bij een kraamburo in jou buurt. De opleiding wordt meestal wel overdag gegegeven, en meestal ga je ook direct aan de slag.

    Groetjes

  • sindy

    bedankt hulpje, maar ik wil graag kraamverpleegkundige worden omdat je vastere tijden hebt in een ziekenhuis .heb jij ervaring met zo maar op een kraamburo afstappen en zo ja hoe was dat? in ieder geval bedankt voor je leuke reactie

  • Diana

    Hoi Sindy,

    Als je kraamverpleegkundige wil worden moet je inderdaad eerst de verpleegkundige opleiding doen en je dan specialiseren tot kraamverpleegkundige.

    Voor de verpleegkundige opleiding heb je een vooropleiding nodig, omdat je die niet hebt kom je hiervoor niet in aanmerking.

    Waar je wel voor in aanmerking komt is de verkorte opleiding kraamverzorgende

    deze varieert van ongeveer 6 maanden tot 12 maanden Er zijn genoeg kraamburo's die kraamverzorgende nodig hebben en jou graag een opleiding aan willen bieden. Nog even over de tijden als kraamverzorgende heb je vaste tijden 08.00 tot 16.00, je werkt 8 dagen, de eerste dag ga je op wacht voor bevallings assistentie en daarna geef je nog 7 dagen zorg, daarna ben je drie dagen vrij. Bij sommige kraamburo's hoef je geen bevallings assistentie te geven en geef je gewoon 8 dagen zorg. de tijden als kraamverpleegkundige zijn varieerend van 07.00 tot 15.00, 15.00 tot 23.00 en 23.00 tot 07.00 ( niet echt vaste tijden dus )

    Als je me even laat weten waar je woont kan ik je misschien helpen bij het vinden van een kraamburo die je een opleiding kan bieden.

    groetjes Diana,

  • het hulpje

    Ik wil hier nog even wat aan toevoegen.

    Je werkt 8 dagen en dan ben je vrij, of je 3 dagen of 8 dagen vrij bent dat hangt natuurlijk af voor hoeveel % je wilt weken. De werktijden lopen zo'n beetje van 8.00 uur tot 18.00 uur. Dit overleg je uiteraard met het gezin. Een gezin met kinderen die naar school moeten vindt het fijn als je om 8 uur begint, terwijl anderen weer kiezen voor 9 uur, dan blijf je dus smiddags wat langer.

    Je kunt wel de 1e dag snachts of savonds opgeroepen worden voor de bevalling.

    Maar inderdaad, de werktijden zijn veel regelmaitger dan in een ziekenhuis

  • sindy

    beste diana heel erg bedankt ik ben echt een stuk wijzer en eidnelijk eens echte goed antwoorden zoals de tijden.mijn vraag is ook wat de verdiensten zijn aangezien ik voor kinderopvang moet zorgen en die moet betalen .ik woon in landgraaf zuid limburg is dat ik hoop snel weer een bericht te krijgen

    heel erg bedankt groetjes sindy

  • sindy

    bedankt hulpje dit is inderdaad waar ik heb nml ook kinderen en toen ik een kraamverzorgende bij mij had was het me ook liever als ze om 830 kwam ligt het niet ook de uren dat iemand wil dat ze komt ik had nml de keus tussen 5 uur en 8 uur groetjes sindy

  • marloes

    Hoi Sindy, veel ziekenhuizen en kraamcentra hebben zelf een dagopvang voor de kinderen. Dat is een stuk goedkopen dan een gewoon dagverblijf.

  • sindy

    nou mooi niet dus he hulpje!!

    ik moet wel een diploma hebben ik had al alles ingevuld en toen werd ik afgedankt om het feit dat ik geen diploma heb.

    ik was er helemaal klaar voor de verkorte opleiding kraamzorg .

    Nou dat gaat mooi niet door en nu ben ik depri