Wie kan mij verder helpen.......

  • Swanica

    16 maart 2000 is mijn dochter geboren. Helaas kreeg ik een keizersnee en op de koop toe kreeg ik een postnatale depressie. Het opstarten van opvang verliep verdomd vlot. Ik had binnen de kortste keren hulp, maar helaas een die niet met babies overweg kon. Toen zij met vakantie ging, had ook ik vakantie. De vervangende hulp kon wel met babies omgaan. Helaas liep er een heleboel fout. De verlenende hulpinstantie dacht dat ik de boel manipuleerde en gaf me nog maar 4 uur hulp per week. Ik moest 17,5 uur hulp per week krijgen. Dit was ongewoon voor deze organisatie en ze voldeden aan deze uren niet. Als ik 12 uur per week hulp had mocht ik blij zijn. Toen het RIO kwam voor herindicatie was ik net van vakantie terug. Gespecialiseerde hulp was niet nodig. De wachtlijst voor gewone thuiszorg was te lang, tegen die tijd zou ik het niet meer nodig hebben. Helaas ben ik chronisch candida patient, een ziekte die bij veel artsen niet erkend wordt. Die sloeg vorig jaar keihard toe en ik woog nog maar 42 uur hulp. Het RIO werd opgebeld, maar de betreffende persoon was er nooit en heeft nooit terug gebeld. Op mijn manier heb ik het maar net gered en na hard vechten ging het mij tot begin november beter. Toen kreeg ik een ontsteking in mijn oor. Hiervoor kreeg ik prednison en dat was niet goed voor de candida. Nu 3 weken later ben ik helemaal op, heb een buisje in mijn linker oor gekregen, daaroverheen nog een ontsteking en antibiotica druppels. Candida slaat weer hard toe. Ik red het niet meer met een kind van 20 maanden. Zij is stres voor mij en stres verergerd candida. Mijn man is op, ik heb opvang, maar thuis niet. Dat wat ik had opgebouwd, stort langzaam in en ik weet niet meer waar ik terecht kan, daar mijn vertrouwen zo beschaamd is. Kunt u helpen of info verstrekken? Stuur dan een mailtje naar swanica@hotmail.com

  • guus

    Wil er niemand naar je luisteren? Dit slaat toch nergens op.

    Kan je niet zeggen; “als jullie nu niet luisteren dan ga ik naar Pieter Storms van het programma Breekijzer ?”

    Misschien schikken ze dan wel, omdat ze niet met hun domme koppen op de televisie willen??!!??!!

    Of naar Willibrord Frequin? A.U.B. gewoon een briefje schrijven, als je het niet probeerd dan weet je ook niets.

    Kan je misschien via je verzekering bij een homeopatische arts in behandeling gaan? Deze weten meer over deze aandoening en kunnen je evt. weer verder verwijzen naar een accupunturist of andere arts.

    Zij zijn echt goed op de hoogte en schrijven je een dieet voor en medicijnen.

    Accupuntuur is er ook voor als je depressief bent of erg emotioneel.

    Bij je verzekering kunnen ze je adressen geven van acccupuntuur/homeopatie die vergoed worden.

    Kan je ook bij de huisarts een verwijsbrief halen voor aanvraag voor een maatschappelijk werker of psycholoog? Misschien heb je deze hulp nog niet gehad en als ik je verhaal zo lees heb je echt ook deze hulp nodig.

    Zo verder gaan kan gewoon niet, dat houden jullie niet vol !!!!!!!

    Moet je tegenwoordig half in de goot liggen voordat je psychische hulp kan krijgen?

    Sterkte :-)

  • guus

    ;-P

  • guus

    :-) :-( :-D

  • grado

    Hallo,

    Ik weet niet hoe nu de situatie ondertussen is, zoals je al vertelde is de ziekte candida niet erkend en misschien dat ze daarom zo moeilijk doen vanuit de thuiszorg.. belachelijk natuurlijk.

    Misshien kun je het nog proberen om een persoonsgebondenbudget te krijgen?

    Ben je misshien niet helemaal mee geholpen maar tis een start.

    Toch blijf ik het vreemd vinden, ik werk zelf voor thuiszorg en heb ooit voor iemand gewerkt die chronische vermoeidheidssyndroom had, is ook geen erkende ziekte maar die mw kreeg toch gewoon haar hulp, en daarnaast nog gesp.gezinsverzorging.

    Ik zou er toch achteraan blijven bellen, en hoe staat jouw huisarts tegenover candida? Er moet toch iemand zijn die deze ziekte bij jou heeft geconstateerd?

    Kan diegene er niet achteraangaan dan?

    Ben benieuwd hoe het afgelopen is groetjes grado