ontslagen

  • petra

    Op de website van de ABVAKabo staat dat er binnenkort op grote schaal ontslagen gaan vallen in de Thuiszorg (vanwege de bezuinigingen en verlies van cliënten door hoge bijdrage)

    Bij ons wordt daar nog niet over gesproken, wel bij andere thuiszorgorganisaties?

    Hoe serieus moet ik dat bericht van ABVAKABO nemen?

  • nok nok

    Hoi Petra,

    Wordt bij ons niet over gesproken

    HVZ-er

  • ilonka

    bij ons ook niet echt wel dat de huishouding word afgestoten in 2005.

    ik ken a medewerkers die al een andere baan aan het zoeken zijn.

    Zelf ben ik een b medewerker en doe ook hhwerk maar weet niet wat met de

    b medewerkers gaat gebeuren.

  • sandraB

    bij ons wordt er ook weinig over gesproken hoorde wel via via dat er ontslagen zijn maar ik heb er weinig van gemerkt vind het wel in en in triest dat er op deze manier bezuinigd moet worden.

  • len

    hallo petra, bij ons word er helemaal niet over gesproken het is zelfs zo dat wij als hvz een heel nieuw uniform krijgen aangemeten wat we verplicht zijn om te dragen. dus ik snap het ook niet meer.

    groetjes len

  • jannie

    volgens mij is het afgelopen voor ons bij de thuiszorg tenminste de huishoudelijke verzorging

    en alpha

    zoiets werd gisteren avond bij nova verteld.

    we gaan over naar de gemeente, er werd er niet bij gezegd wanneer

  • Carolien

    De plannen om de thuiszorg onder te brengen bij de gemeenten zouden in 2006 moeten worden ingevoerd. In principe is het de bedoeling dat dan de meeste mensen zelf voor huishoudelijke hulp gaan zorgen. Chronisch zieken en gehandicapten zouden nog wel thuiszorg kunnen ontvangen. Maar er is nog niet bekend gemaakt wat de criteria voor het wel of niet in aanmerking komen van thuiszorg in zullen houden.

    Diegene die straks niet direct bij de thuiszorg terecht kunnen onder de nieuwe indicatienormen kunnen dan een beroep gaan doen op de gemeente. De gemeente mag dan zelf bepalen waar zij geld wel of niet aan besteden en welke criteria daar voor gesteld worden. Gevolg zal zijn dat in gemeente A wel hulp gegeven zal worden, terwijl in gemeente B dat niet het geval zal zijn terwijl de situatie identiek is. Ditzelfde doet zich namelijk nu ook al voor bij de WVG en Bijzondere Bijstand. Er gaat straks dus totale willekeur ontstaan en de bureaucratie zal hoogtij gaan vieren, want naast een RIO en thuiszorgorganisatie zal er ook nog een schakel van de gemeente tussen komen te zitten. Het idee dat een dergelijke oplossing goedkoper en beter klantgericht zal zijn is belachelijk mijns inziens. Tevens zal thuiszorg straks net als de WVG een sluitpost worden op de begroting en de kans dat geld wat behoort te gaan naar thuiszorg zal verdwijnen in andere bezigheden van de gemeente is zeer groot. Er is weinig controle op wat de gemeente doet met de gelden die zij van het rijk ontvangt.

    En zoals het er nu naar uit ziet is de overheid ook niet van plan minimum eisen te stellen aan de hulpverlening. Als gehandicapte/chronisch zieke wordt je aan de goden overgeleverd en kun je straks nergens terecht om minimale zorg af te dwingen, omdat die regels er simpel weg niet zijn.

    Carolien