ops

  • mariska

    hoi

    mijn vraag is zijn er verzorgers of verzorgende die bij zorgvragers komen die ops hebben, ik ben bezig met een sciptie over ops.

    ook leef ik zelf met een partner met ops, ik zou zo graag willen weten hoe het gaat met deze zorgvragers als zij verzorging nodig hebben.

  • Natasja

    Hoi,

    Ik werk zelf in de thuiszorg, maar voor zover ik weet hebben wij geen clienten met OPS.

    Ik ken het uit mijn vorige werk (verfspuitbedrijf). Wat betreft verzorging/verpleging is er niets anders bij OPS patienten als bij welke andere ziekte dan ook. Indicatie wordt geregeld via het RIO en afgestemd op de behoefte(s) van de client.

    Je kunt voor meer info over OPS hier eens kijken:

    http://www.verenigingops.nl/

  • mariska

    natasja

    ik denk dat je mij verkeert begrijpt.

    het gaat om de manier waarop wij met deze zorgvragers omgaan.

    en geloof mij dat is niet makkelijk omdat deze mensen een hersenbeschadiging hebben.

    ik weet ik wel hoe het gaat met het rio enz enz.

  • Natasja

    Sorry, ik heb je inderdaad verkeerd begrepen.

    Ik denk dat ik met een OPS patient niet anders om zou gaan als met welke ander patient dan ook. Elke situatie is weer anders. Elke OPS patient is weer anders. De één zal lichamelijk meer zorg nodig hebben, de ander geestelijk. Wij proberen zorg op maat te leveren. Wat ik zelf wel altijd belangrijk vind is om ook met de partner te praten en vooral te luisteren naar de partner. Zelf heb ik 2 zorgvragers met ME. Nou zul je denken, wat heeft dat ermee te maken? Nou, die leveren net zo'n strijd als OPS patienten. In het begin zijn het vage klachten die afgedaan worden als “het zal wel psychisch zijn”.

    Het is erg moeilijk voor deze groep om erkenning (van artsen en omgeving) te krijgen en veel vrienden laten ze vallen omdat “het allemaal zolang duurt”.

    Eén van de twee zei ooit eens: ik had beter borstkanker kunnen hebben, dat begrijpen mensen en er is zelfs iets aan te doen. Het is hard, maar waar natuurlijk.

    Het probleem blijft gewoon dat het allemaal onbekent is. En onbekent maakt onbemind. Wat ik bedoel is dat mensen het niet kennen, zich er daardoor geen raad mee weten/zich geen houding kunnen geven en zich dus maar afzijdig houden.