agressieve wervingscampagne?

  • anoniem

    Hier in Friesland, vooral zuidwest Friesland, blijkt dat met name de verzorgingshuizen momenteel agressieve methoden hebben om mensen thuiszorg te bieden. Het betreft hier mensen die een aanleunwoning aangeboden krijgen en daarbij de zorg van het huis “moeten” nemen, anders kunnen deze mensen die aanleunwoning niet krijgen, ook niet als zij voordien trouwe klant van de Thuiszorg zijn.

    Komen deze praktijken elders in het land ook voor?

    Zo ja vertel het me waar dit gebeurt. Ook wat er mee gedaan wordt….

    Ook wanneer dit bij jou niet bekend voor komt, geef ajb even aan me door.

  • Natasja

    Of het agressief gebeurt weet ik niet maar ook hier in Katwijk ZH gebeurt het. Niet alleen van instellingen, maar ook particuliere schoonmaakbedrijven die zeggen 24/7 zorg te kunnen bieden tegen hetzelfde/lager bedrag.

  • regina

    Verschillende keren meegemaakt, door onduidelijke brieven van stichtingen die ouderenhuisvesting aanbieden raakten bewoners van seniorencomplexen in de war, het gaat dan vaak om mensen van 70 plus die ook al jaren thuiszorg krijgen. Die brieven zijn zo opgesteld dat het lijkt of je verplicht zorg van de huisversting biedende organisatie moet aannemen. vb een complex voor seniorenhuisvesting heeft een alarmering in elke woning, al jaren woont er een huismeester die hier dag en nacht is en ook op het alarm reageert als dit nodig is deze huismeester neemt dan de maatregelen bv fam bellen of de 24 uurs zorg van de thuiszorg, situatie veranderd de stichting waaronder dit complex valt neemt zelf verpleegkundigen in dienst die dit werk gaan doen dus de alarmering, deze verpleegkundige wonen niet in het complex zelf maar binnen een aantal km afstand zij gaan ook zorg verlenen en omdat dit soort seniorenhuisvesting vaak onder een stichting valt die ook verpleeg en verzorgingshuizen heeft gaan zij ook thuiszorg geven, gevolg bewoners denken dat ze alleen nog maar hulp mogen afnemen van de stichting waar de woning van gehuurd word. Je ziet ook steeds vaker dat verzorgingshuizen flats in de buurt opkopen deze renoveren tot 55 plus woningen en deze verhuren met de voorwaarden dat als dat nodig is men zorg krijgt, ik denk zelf dat dit alles nog maar het begin is en dat thuiszorg instellingen in de toekomst zullen moeten gaan fuseren met verpleeg en verzorgingshuizen.

  • Carolien

    En wat te denken van deze situatie die zich onlangs in mijn kennissenkring voordeed ?

    Deze kennis had al jaren hulp via een instelling die huishoudelijke hulp verlenen. Een paar maanden geleden werd de indiciatie gesteld dat er ook lichamelijke verzorging noodzakelijk was. Op aanraden van een familielid besluit deze kennis om een bedrijf dat aangesloten is bij Thuiszorg Nederland voor de lichamelijke verzorging in te huren.

    Situatie: 2 verschillende zorginstelling voor 2 verschillende zorgvragen.

    In eerste instantie zei het Thuiszorg Nederland bedrijf dat dit geen enkel probleem was. Maar na een paar weken werd haar door de hulpen die kwamen voor de verzorging te verstaan gegeven dat de huishoudelijke hulp overgenomen zou moeten worden door hun bedrijf. In bedekte termen werd aangegeven dat de lichamelijke verzorging anders wel eens zou kunnen worden stopgezet. Niet lang daarna volgde ook enkele brieven van die organisatie waarbij “geadviseerd” werd om de huishoudelijke hulp via hen te laten verlopen. Gevolgd door telefoontjes van de contactpersoon waar op indringende wijze werd geprobeerd om toch de huish. hulp maar onder te brengen bij hun bedrijf. Er werd geen andere reden aangegeven dan dat dat “gemakkelijker” was voor het Thuiszorg Nederland bedrijf.

    De kennis voelde zich hier zo ongemakkelijk bij en zo erg onder druk gezet dat die per direct de zorg via Thuiszorg Nederland heeft opgezegd en nu naar volle tevredenheid via de andere instelling zorg krijgt.