Dit komt mij heel bekend voor, in mijn huidige job heb ik daar gelukkig geen last van maar in het verleden heb ik dit zeker gemerkt.
Het vervelende is dat je als instelling het niet kunt perrmiteren om een zorgvragen niet de gevraagde zorg te geven. Als je dat doet dan staat de concurent ongetwijfeld met open armen klaar om die client wel te mogen ontvangen.
Als wekers in het veld heb je echter enerzijds te maken met draaglast en aan de andere kant met draagkracht. Als die eerste groter word dan die tweede heb je als team een groot probleem.
Mischien zijn er andere teams die wel ruimte hebben en kun je zo wat zorg wegschuiven.
Mischien zijn er wel minder gekwalificeerde collega's die willen en kunnen werken, het werk dat dan persé door een vpk of wzv gedaan moet worden, wordt ook door hun gedaan, maar er blijven altijf wel clienten over die door een “lager” niveau gedaan kunnen worden.
Ik weet dat dit niet de bedoeling is en dat je moet gaan voor een kwalitatief zo goed mogelijke zorg, maar nood breekt soms wetten.
En als instelling zou ik de banden met de transfervpk in de ziekenhuizen eens aan gaan halen, daar wordt je nooit slechter van. je kunt zo'n hausse aan patienten wel niet voorkomen, maar wellciht kun je in overleg wel wat invloed uit oefenen.
veel sucses de komende dagen….