dichte deur situatie

  • thuishulp

    Hoe handelen jullie als je bij een cliënt voor een dichte deur komt te staan, kan zijn inval en/of vaste cliënt. Hebben jullie een speciaal telefoonnr. of bellen jullie de planning?

    Ben benieuwd of er een duidelijke regel is namelijk. En mogen wij er eventueel met een sleutel van de buren naar binnen?

    gr.hulp

  • charlotte

    Als je voor een dichte deur staat, bel je de planning. Zij bellen vervolgens de contactpersoon van de client,zodat duidelijk wordt of de client weg is, anders gaat de contactpersoon kijken waarom er niet open gedaan wordt. Wij mogen niet met een sleutel van de buren naar binnen in elk geval.

  • Hanneke1974

    Bij ons iss het afhankelijk van de situatie bij de client. Sowieso naar kantoor bellen, die bellen naar client, neemt die niet op bellen ze de contactpersoon. Ondertussen wordt vaakP2000 even gecheckt of daar een ambulancemelding te vinden is. Is niemand te bereiken en zijn er wel buren met een sleutel dan mag de hulp (als zij dat zelf durft) samen met iemand naar binnen. Nooit alleen! Als er helemaal geen contact kan worden gemaakt, er geen sleutel is en client normaal gezien altijd opendoet dan wordt vaak 0900-8844 gebeld om te overlleggen met de meldkamer van politie en vaak gaan ze toch wel even een kijkje nemen.